Nacho’s! We love it!

nacho-ulvenhout

Nacho’s, wie kent ze niet? Een heerlijk Mexicaans tussendoortje bij de borrel. Op zaterdag 6 november is het in Amerika Nacho Dag, geniet ervan! 

Geschiedenis
Nacho’s is eigenlijk een Tex-mex gerecht en kwam tot leven in het jaar 1940 door een Mexicaanse restaurant eigenaar genaamd Ignacio Anaya. Zijn gerecht werd geserveerd met de naam ”Nacho’s Especiales” in zijn kleine restaurant net over de Mexicaanse grens. Het verhaal luidt dat hij dit serveerde aan een groepje Amerikanen die na sluitingstijd aanklopte bij zijn restaurant. Uit noodzaak schotelde Ignacio de Amerikanen totopos (tortilla chips) met jalapeños en kaas voor omdat de kok al naar huis was gegaan. Het gerecht sloeg aan bij de klanten. En zij namen het de grens over en maakte er een tex-mex gerecht van. Daar kwam de Nacho uit die je nu zo goed kent.

Nacho’s in Ulvenhout
Tegenwoordig worden nacho’s als hoofdgerecht maar voornamelijk als snack geserveerd. Het kan per restaurant verschillen wat je krijgt omdat er ontelbaar veel variaties op gemaakt zijn. De basisingrediënten zijn; tortilla chips, jalapeño pepers en gesmolten kaas. Bij SAVOR Burgers & Grill in Ulvenhout serveren ze Nacho SAVOR. Nacho’s met gesmolten kaas, guacamole, tomatensalsa, chilisaus, bosui en crème fraiche.

%d bloggers liken dit: