Ulvenhout ligt aan het prachtige Markdal en het Ulvenhoutse Bos. Door de weilanden ten zuiden van Breda loopt de beek De Mark, dit beekdal heet het Markdal De Mark slingert door het landschap en is 80 kilometer lang. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in dit natuurgebied. Links en rechts van de Mark liggen grote boerderijen en al wandelend valt de kerktoren van Ulvenhout je meteen op. En kijk niet gek op wanneer je een koe tegen het lijf loopt, want een deel van het jaar grazen koeien in de weilanden langs De Mark. Liever fietsen? Langs De Mark loopt een prachtig fietspad. Het gebied is rijk aan natuur en cultuurhistorie en populair bij wandelaars en fietsers. Door de kracht van het stromende water zijn er langs de beek natuurlijke, steile oevers gegraven. In deze oevers nestelen zich ijsvogels en oeverzwaluwen.

Genieten in het Markdal

Geniet van het prachtige Markdal tijdens een wandeling of een fietstocht. Een leuke wandelroute
Ook is er bij de brug over de beek aan de Markweg, vlakbij de Belgisch grens, een picknickplaats met een informatiebord. Het is een mooi beginpunt voor een wandel- of fietstocht door het Markdal.

Ulvenhoutse Bos

Het Ulvenhoutse Bos is een bosgebied ten oosten van Ulvenhout. Het gebied meet 729 ha en is eigendom van Staatsbosbeheer. Tot het gebied behoren tevens het Sint-Annabos, het Voorbos, het Nieuwbos, het Prinsenbos en het Chaambos. Het is een oud, lemig, vochtig wintereiken-beukenbos dat bekend is om zijn rijke flora. Men vindt hier slanke sleutelbloem, bosanemoon, eenbes, grote keverorchis, geel nagelkruid en witte rapunzel. Een gebied van 112 ha, direct gelegen ten noordoosten van Ulvenhout en ten westen van de A27, is aangewezen als Nature 2000-gebied.

Hier vindt u twee wandelroutes van Staatsbosbeheer door het Ulvenhoutse Bos

Wandelroute Ulvenhoutse Bos wit

Wandelroute Ulvenhoutse Bos blauw

Bron: Staatsbosbeheer en wikipedia