Moederdag

moederdag-ulvenhout

Nog een paar dagen en dan is het weer Moederdag en worden over de hele wereld alle moeders in het zonnetje gezet! Maar waar komt Moederdag eigenlijk vandaan? En wordt het ook in andere landen gevierd?

Oorspronkelijk komt Moederdag uit Amerika. Toen de moeder van Anna Jarvis  op 9 mei 1905 overleed organiseerde zij het jaar daarop, de eerste zondag na de overlijdensdag van haar moeder, de eerste ‘General Memorial Day of all Mothers’. Pas in 1914 werd  Mother’s Day een officiële nationale feestdag Amerika, waarop alle moeders bloemen kregen. Daarna sloeg Moederdag al gauw over naar Mexico en verspreidde zich vervolgens naar West-Europa.

Moederdag, waarom vieren we dit?

Het idee achter Moederdag is om samen stil te staan bij de rol die onze moeder en andere moeders innemen in ons leven. Tegenwoordig staat Moederdag meer in het teken van het verwennen van onze moeders met cadeautjes, en zeg nou zelf dat is toch heerlijk.

Moederdag in het buitenland

Eigenlijk wordt in alle landen Moederdag op dezelfde manier gevierd. Iedereen verwend zijn of haar moeder de hele dag door met cadeautjes, gedichtjes, ontbijt op bed en huishoudelijke taken worden door de kinderen gedaan. Het enige verschil is dat Moederdag niet in alle landen op de tweede zondag in mei gevierd wordt. Zo wordt in Noorwegen Moederdag bijvoorbeeld op de tweede zondag van februari gevierd en in het Midden-Oosten vieren ze Moederdag op 21 maart, de eerste dag van de lente.
Aanstaande zondag, 10 mei, vieren wij Moederdag. Een heerlijke dag om je moeder en/of  andere vrouwen die belangrijk voor je zijn te verwennen.

Waarmee verwen jij je moeder op Moederdag?

In Ulvenhout ga je zeker slagen voor een speciaal cadeau voor de vrouw die voor jou zo belangrijk is. Een prachtige bos bloemen, een gevulde fietsmand voor een picknick, een mooie foto, een lokale wijn, een tegoedbon voor een beautybehandeling , een beautyproduct, een mooi sieraad of een sjaal bij één van de prachtige boetieks die Ulvenhout rijk is. En je kunt natuurlijk ook thuis met elkaar uit eten gaan. Jij shopt toch ook lokaal? Maak er met elkaar een mooie, onvergetelijke Moederdag van en vergeet haar vooral niet te vertellen waarom zij zo belangrijk voor je is.

 

Foto: unsplash.com

%d bloggers liken dit: