Geen angst en pijn bij gaatjes in melkgebit door RVS kroontjes

melkgebit-gaatjes

Als ouder doe je er alles aan dat jouw kind een sterk en gezond gebit heeft. Het glazuur van melktanden is zachter, hierdoor ontstaan er sneller gaatjes in het melkgebit.

Hoe ontstaan gaatjes?

Bacteriën in de mond vormen plak op de tanden. Zodra we iets eten maakt deze plak een zuur aan. Door het zuur erodeert het glazuur van de tanden en ontstaan er gaatjes.
Door goede mondverzorging en de juiste voeding kunnen gaatjes zoveel mogelijk worden voorkomen. Bacteriën in plak voeden zich met suikerrijk en zetmeelrijk voedsel en frisdrank. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je dit eten en drinken zoveel mogelijk moet vermijden.

Oh nee…toch gaatjes…

Ondanks dat jouw kind zo goed heeft gepoetst zijn er toch gaatjes ontstaan…Het glazuur van melktandjes zachter, waardoor er sneller gaatjes in het melkgebit ontstaan. Heeft jouw kind geen pijn? Voor het behoud van het gebit is het noodzakelijk dit gaatje toch te behandelen. De kies werd voorheen geboord of eventueel eruit gehaald. Dit laatste kan helaas grote gevolgen op latere leeftijd hebben. Wanneer er een kies wordt verwijderd krijgt het gebit de ruimte te gaan ‘schuiven’, en zal er op latere leeftijd orthodontie noodzakelijk zijn. Beide zijn geen fijne opties en zeker niet voor een kind. Dit moet toch anders kunnen? Ja! Dat kan!

RVS kroontjes

Met de huidige techniek kan de melkkies nu door de tandarts worden voorzien van een RVS kroontje, deze nieuwe techniek heet de ‘Hall-techniek’. Dit RVS kroontje wordt zonder boren geplaatst. Doordat het gaatje in de kies wordt afgesloten met een RVS kroon kunnen bacteriën niet verder werken en kan de kies blijven zitten totdat deze gewisseld wordt.

Een stralend gebit en een stralend kind!

Tandheelkundige praktijk Ingrid van Oploo maakt gebruikt van Hall-techniek. Wilt u meer informatie of een afspraak plannen? Tel 076-561 1049 of stuur een email info@tpvanoploo.nl

 

 

Gebruikt beeld: Freepik

%d bloggers liken dit: