Zomervakantie in Ulvenhout

Op vrijdag 5 juli start voor de basisschool scholieren in Ulvenhout de zomervakantie, zes weken vakantie. Gaat u weg of (ver)blijft u in Ulvenhout en omgeving? Wat kunt u met kinderen allemaal doen in Ulvenhout?

Klauteren bij boerderij de Pekhoeve
Haal een ijsje bij Coffee Time Lunchroom of ’t Nippeltje. Wandel naar de speeltuin bij Boerderij de Pekhoeve, waar de kleintjes heerlijk klauteren, glijden, schommelen en graven in het zand. De oudere kinderen kunnen zich even uitleven tijdens een potje voetbal. Of neem de jeu de boules ballen mee voor een potje jeu de boules op de baan bij boerderij de Pekhoeve in Ulvenhout.

Picknicken in het Markdal
Pak de fiets en vul een picknickmand vol lekkers. Gooi je kleedje uit in het Markdal en geniet van een prachtig uitzicht. Dit weidegebied tussen Breda en de Belgische grens met een meanderende beek heeft uitstekende picknickplekken. Zoek een mooie plek, vouw je kleedje uit en geniet van het meegenomen lekkers in je picknickmand. Kijk voor leuke picknickrecepten en nog meer smaakvolle picknick ideeën

Museum Paulus van Daesdonck
Bezoek Heemkundig Museum Paulus van Daesdonck. Dit museum in Ulvenhout is in 1986 opgericht door de heemkundekring Paulus van Daesdonck. Het museum is gevestigd in een boerderij uit 1903 aan de Pennendijk. Tot de collectie behoren grote en kleine voorwerpen uit het dagelijks leven van de eerste helft van de twintigste eeuw. Er is een speurtocht voor kinderen van 8-12 jaar waarmee de collectie ontdekt kan worden. Museum Paulus van Daesdonck is geopend op woensdagmiddag en op de eerste zondag van de maand van 14-16 uur. Voor meer informatie, klik hier.

Wandelen in het Ulvenhoutse Bos
In het Ulvenhoutse Bos kunt u zolang wandelen als u zelf wilt. Hier vindt u tips van Natuurmonumenten om te doen in het bos. Let wel op, want ook in het Ulvenhoutse bos is de processierups actief, houd hier rekening mee.

Bootje varen op de Mark
Pomp de boot op en vaar door het Markdal. Wat kiest u? Gaat u richting België of gaat u toch richting Breda?

Geniet van de mooie natuur en de gezelligheid in Ulvenhout. Maak er een mooie vakantie van!

 

Gebruikt beeld

 

%d bloggers liken dit: