’t Kloostertje al 51 jaar dé cadeauwinkel van Ulvenhout

‘Steeds vaker hoor ik ‘wat fijn, nu hoef ik de stad niet meer in!’

In het oude dorpsklooster aan de Dorpstraat vind je ’t Kloostertje. Een sfeervolle winkel die niet in een hokje kan worden geplaatst. Het is zowel een cadeau- ,  accessoires-, curiosa- als vintage winkel. Pascale Wennekes verkoopt prachtig Frans servies maar ook voor prachtige bijous zal je hier zeker slagen. Een bijzondere winkel waar je heerlijk kunt bewonderen én verwonderen. Heb jij ’t Kloostertje al ontdekt?

Van dorpsklooster naar ’t Kloostertje

Ria Schoenmakers had een droom om haar eigen winkel te openen. Tijdens een wandeling, met Pascale in de kinderwagen, liep ze langs het oude dorpsklooster dat te koop stond. Ze was op slag verliefd en nog diezelfde zomerdag in 1969 werd er getekend en het pand gekocht.

Ria startte haar winkel in november met een kleine ruimte in het royale pand en achter de winkel woonde zij met haar gezin. Haar man timmerde in de avonduren nieuwe kasten om er de prachtige serviezen in te presenteren. En zo verschoof langzaam het woongedeelte naar boven en besloeg de winkel uiteindelijk de gehele benedenverdieping.

Nieuwe serviezen hebben plaatsgemaakt voor brocante uitvoeringen

‘In die tijd was het de gewoonte dat bruidsparen spaarden voor hun uitzet. Zo hadden wij cadeaulijsten voor bruidsparen, zodat zij tijdens hun huwelijk een volledig servies bij elkaar konden sparen. In die tijd moest je als ondernemer volledige serviezen afnemen, je kunt je voorstellen dat dit enorm veel opslag vergt van een winkel. Wij zijn altijd zoveel mogelijk binnen onze stijl meegegaan met de laatste trends. Inmiddels hebben de nieuwe serviezen en de nieuwe bestekken plaatst gemaakt voor prachtige brocante uitvoeringen.’

Moeder en dochter

Pascale, afgestuurd in de biochemie, woonde na haar studie in Amsterdam. Zij werkte op projectbasis bij verschillende laboratoria. In het weekend kwam zij terug naar Ulvenhout om te genieten van haar familie, haar paard en haar liefde Jeroen. Toen zij en Jeroen besloten te gaan samenwonen is Pascale van Amsterdam naar Breda verhuisd.

Tussen het solliciteren door werkte zij bij haar moeder in de winkel. In het begin werkte zij veelal achter de schermen. Pascale richtte zich met name op het stukje modernisering van de winkel zoals pinbetalingen en de administratie. Helaas verloor Ria op jonge leeftijd haar man, hierdoor had ze voor zichzelf besloten zo lang mogelijk door te werken in haar winkel. Dit gaf kleur aan haar leven. Gelukkig was Pascale er, om haar hierin te ondersteunen.

Ook Pascale ging op zoek naar mooie items voor de winkel en zo kreeg ’t Kloostertje de fijne mix van nieuw, vintage en brocante. Samen waren ze een team en vulden elkaar perfect aan. Toen haar moeder op 73-jarige leeftijd plotseling overleed kwam dit hard aan. ‘Na twee weken heb ik toch besloten de deuren van de winkel weer te openen. Het is hartverwarmend hoe oude klanten van mijn moeder nog steeds de winkel weten te vinden. Het is hard werken maar het is heel fijn om de droom van mijn moeder te kunnen voortzetten. Het prachtige pand, mijn ouderlijk huis, heb ik wel te koop moeten zetten, het is helaas te kostbaar voor mij alleen. Maar aan stoppen denk ik niet hoor. Ik heb veel te veel plezier in wat ik doe.’ 

Seizoensartikelen

Ook voor seizoensartikelen zoals Pasen en Kerst moet je bij ’t Kloostertje zijn. Momenteel vind je prachtige kerstballen in de vorm van honden en beren. En er hangen ook ballen van Pink Ribbon in de winkel, bij aankoop van deze kerstballen steun je ook nog het mooie initiatief. En vergeet natuurlijk niet de prachtige collectie (geur)kaarsen, heerlijke geurzakjes met sfeervolle plaatjes en kerstkaarten. Ook voor de finishing touch van je kersttafel zal je zeker slagen bij Pascale.

Of je nu iets voor jezelf of voor een ander koopt, je gaat altijd met een cadeautje naar huis. Pascale maakt overal een prachtig pakje van. En zeg nou zelf, stiekem is het toch heerlijk om jezelf af en toe te verwennen met een cadeautje? Steeds vaker hoor ik: ‘wat fijn dat ik zo goed ben geslaagd, nu hoef ik de stad niet meer in’.

Unieke kerstpakketten

Momenteel is Pascale druk met kerstpakketten samenstellen. Wanneer je voor een bepaald bedrag een relatie wilt verrassen, kan Pascale een aantal cadeausuggesties maken. Je bent ervan verzekerd dat jouw cadeaupakketten uniek zijn en om door een ringetje te halen zijn.

’t Kloostertje
Dorpstraat 44
076 – 561 23 83
info@hetkloostertje.nl

Openingstijden ’t Kloostertje

Dinsdag t/m vrijdag van 10.30 – 18.00 uur
Zaterdag van 10.30 – 17.00 uur
Iedere zondag tot de kerst geopend van 12-17 uur

%d bloggers liken dit: