IMAGE Damesschoenen al 20 jaar een begrip

Lianne Janssen, eigenaresse van IMAGE Damesschoenen startte 20 jaar geleden met een shop in shop op Dorpstraat 56. Inmiddels is de exclusieve boetiek niet meer uit het straatbeeld van Ulvenhout weg te denken. Met klanten in alle uithoeken van het land weet Lianne steeds weer de perfecte collectie samen te stellen. Vanzelfsprekend is ook haar eigen schoenencollectie zeer uitgebreid, een kast waar iedere vrouw van droomt.

Dierenwinkel of schoenenwinkel?

‘Ik ben mijn carrière gestart in de fashion, maar iedere 3 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het idee van eigenondernemer begon te borrelen. Ik weet nog goed dat mijn man vroeg wat mijn passies waren, dat was voor mij heel duidelijk, honden én schoenen! Dus het moest een dierenwinkel of een schoenenwinkel worden. Ja, twee uitersten, maar toen ik muizen en hamsters zag haakte ik af.’

Toch zijn de twee passies bij IMAGE wel samengekomen, want Lianne vertrekt niet zonder haar viervoeter Otto naar de winkel. ‘Otto, mijn ruwharige teckel, is dagelijks bij mij in de winkel, soms lijkt het dat klanten alleen voor mijn Otto binnen wippen.’  

Handmade Italiaans design

‘In Breda zat eigenlijk maar één schoenenwinkel die ik mooi vond, maar de eigenaar stopte er mee. Ik heb hem om advies gevraagd, want ik had geen ervaring in schoenen. Toen hij me mee nam naar Nieuwegein, hét inkoopcentrum voor de schoenmode,  wist ik direct dat ik daar niet moest zijn. Ik heb de auto naar Milaan, Parijs en Antwerpen gepakt en ben op mijn gevoel mijn collectie gaan samenstellen. Inmiddels heb ik goede afspraken met mijn leveranciers, waardoor ik de exclusiviteit van mijn schoenen kan garanderen. Ik ben verliefd op kwaliteit en in het bijzonder handmade Italiaanse design, dat zie je en dat voel je.

Exclusieve schoenencollectie

En nog steeds ga ik 2x per jaar naar Milaan, Parijs en Antwerpen om de collectie voor een half jaar later in te kopen. Inmiddels doe ik dit samen met mijn collega Petra Weeterings, al 11 jaar is zij mijn rechterhand. Het is tijdens die dagen hard werken, maar we proberen dit altijd met een klein beetje verwennerij te combineren. Helaas hebben we dit jaar alles online moeten inkopen. Prima voor een jaar, maar we hopen toch echt de volgende voorjaarscollectie weer in dé fashionsteden te kunnen samenstellen. Wij zoeken exemplaren die anderen niet verkopen, dus dan wil je het toch zien, voelen en vergelijken.

Het is grappig om te zien hoe onze leveranciers ons soms willen sturen, ze begrijpen af en toe onze keuze niet, maar ons gevoel heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Wij horen niet voor niets van onze klanten dat we de mooiste schoenenboetiek van Nederland zijn door de combinatie van merken.

Onze fashion hebben we uitgebreid

Inmiddels is de winkel weer gestyled met wederom een prachtige schoenencollectie, van subtiele sandaaltjes tot kleurrijke, knallende gympen. Door Corona hebben we niet alles volgens planning ontvangen, we verwachten nog 20% van de collectie.

Ook hebben we dit jaar onze fashion uitgebreid met twee prachtige merken. We voeren al vele jaren de lijn van Paul Smith, eigentijdse mode die je moet begrijpen, maar o zo mooi gemaakt! Daarnaast zijn we gevallen voor de lijnen van PSophia en Alysi, die ik beide zou willen omschrijven als exclusief casual chic.

Maak een afspraak (tel 076 565 65 40 of stuur een email naar info@imagedamesschoenen.nl) voor personal shopping, Lianne, Petra en Heidi helpen je graag met het shoppen van een mooi fashion item met matching shoes.

We love shoes!

 

IMAGE Damesschoenen

Dorpstraat 93, Tel 076 565 65 40, www.imagedamesschoenen.nl

Een greep uit de merken van IMAGE Damesschoenen: Paul Smith, Phillip Model, Ghoud, Panara, Sturlini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: