Prachtige Dahlia’s

dahlia-inrana-ulvenhout

Geniet jij ook altijd zo van de Dahlia? De Dahlia zie je in juni volop, een prachtige bloem met bonte kleur- en vormvariaties. De blaadjes zijn bijvoorbeeld rond, sprietig of opgerold. 
Wist je dat de Dahlia symbool staat voor weelde en kracht? En met de dahlia kan je ook de boodschap ‘voor altijd de jouwe’ overbrengen. Dé bloem voor jouw geliefde.

De dahlia is een van oorsprong Mexicaans knolgewas. Nadat Amerika ‘ontdekt’ was, werd de bloem naar Europa meegenomen. De blaadjesbol is vernoemd naar de Zweedse botanicus Andreas Dahl, een leerling van Linnaeus.

Soorten dahlia’s

Er zijn tientallen verschillende soorten van de dahlia. De oorspronkelijke soorten zijn onder meer; Dahlia juarézii, Dahlia rosea en Dahlia coccinea. De Dahlia is bijzonder door zijn bloemblaadjes. Soms effen kleuren, maar ook vaak opvallend fel met spikkels of streepjes. Ook de blaadjes zelf komen in verschillende vormen voor, rond, sprietig of opgerold.

 

Inoka van Inrana heeft weer prachtige dahlia’s gevonden op de veiling. Wie ga jij verwennen met een kleurrijk boeket Dahlia’s?

 

Visuals: unsplash.com

 

%d bloggers liken dit: