Brillenzaken Ulvenhout: Een goede zonnebril en anders beter geen bril

brillenzaken Ulvenhout zonnebril

Op 27 juni is het de dag van de zonnebril. Waarom is die dag eigenlijk in het leven geroepen? Nog te weinig mensen zijn zich ervan bewust wat de schade van de UV-straling aan je ogen veroorzaakt. Blootstelling aan UV-straling kan zorgen voor geïrriteerde of zelfs beschadigde ogen. Die leuke zonnebril bij de drogist of het tankstation belooft een hoop, maar doet heel weinig. Door een zonnebril te dragen blijft je pupil groter. Wanneer je zonnebril weinig UV-wering heeft kan dit dus veel schade aan je oog veroorzaken. Eerlijk gezegd is het dan beter om geen zonnebril te dragen, aldus Coert ter Wal, eigenaar van Brillenzaken in Ulvenhout.

Wanneer je geen zonnebril draagt doet de pupil automatisch zijn werk en verkleind, hierdoor kan er weinig schadelijke UV-straling op de lens komen. Maar de beste bescherming blijft een zonnebril met goed UV-werend glas. Een zonnebril op sterkte heeft zelfs 50x meer UV-wering dan een standaard glas van een zonnebrilfabrikant.  De glasfabrikant kan naast de cilinder, de bolling van het glas een veel betere coating aanbrengen, waardoor je ogen een nog betere bescherming krijgen.

 

Zonnebrillen collectie Ulvenhout

Wij hebben een uitgebreid assortiment design zonnebrillen. Wij voeren de merken Ray-Ban, Polo, Michael Kors, Calvin Klein, Armani en Serengeti. Voor iedere look hebben we een passende bril. Zo zijn Armani brillen de wat grotere  flaneermodellen en Michael Kors heeft nu een mooie serie met Rosé glazen. Ray-Ban staat erom bekend dat zij vintage modellen weer een moderne look & feel geven. De pilotenbril bestaat alweer 40 jaar, deze is inmiddels getransformeerd tot dé damesbril.
Serengeti is de Rolls Roys onder de zonnebrillen, met glazen van mineraal glas, die aan de binnenzijde zijn ontspiegeld. De glazen hebben ook een polariserende werking, hierdoor heb je geen last van indirecte schittering en ontstaat er voor de ogen een rustiger beeld. Ook kleuren de glazen met de zon mee bij veranderende lichtomstandigheden. Bij fel licht worden de glazen donkerder en ze worden lichter bij donkere omstandigheden. “Zodra je een Serengeti op je neus hebt gehad, wil je nooit meer iets anders”.

 

Actie zonnebril op sterkte bij Brillenzaken Ulvenhout

Bij Brillenzaken Ulvenhout koop je deze zomer een zonnebril van Calvin Klein met glazen op sterkte al vanaf €175,- De glazen zijn gehard en ontspiegeld.

Optometrist Ulvenhout

Coert ter Wal heeft recent de winkel van zijn broer overgenomen, Coert is optometrist.
Als optometrist bepaalt hij de benodigde bril- of contactlenssterkte en kijkt ook naar de gezondheid van je ogen.

Op zoek naar een nieuwe (zonne)bril? Kom naar Brillenzaken Ulvenhout.

Dorpstraat 21 Ulvenhout T. 076-5611313

%d bloggers liken dit: